Online cursussen voor afstandsleren
Ik wil Corona-proof taallessen
“Zolang deze situatie blijft duren en niet iedereen gevaccineerd is, wil ik geen onnodige risico’s nemen. Mijn papa is een risicoprofiel en ik wil hem kunnen bezoeken zonder hem in gevaar te brengen. Als ik op een effectieve, snelle en veilige manier Spaans kan leren online, zou dat super zijn! Ook nadien lijkt het me fijn om een mix te hebben tussen online en offline, want ooit willen we naar Spanje verhuizen, maar ik zal soms wel in België zijn. Het is dan leuk om te weten dat ik altijd iemand heb om op terug te vallen.”
Ik werk vaak in shifts
“De reden waarom ik me niet meer heb ingeschreven voor taallessen is omdat die voor mij niet haalbaar zijn. De meeste lessen zijn ’s avonds en dan moet ik ofwel thuis bij de kinderen zijn, ofwel op het werk. Ik werk in shifts en moet me vaak verplaatsen voor mijn job. Ik ben al blij dat ik niet moet reizen, maar dat zorgt ervoor dat ik de helft van mijn lessen mis en niet meer kan volgen. Uiteindelijk heb ik het opgegeven, maar voel wel dat ik niet voldoende kan communiceren met mijn collega’s en mijn patiënten.”
Ik wacht wel tot na Corona
“Voor de crisis begon, dacht ik eraan om eerst mijn Frans en dan mijn Engels te verbeteren. Ik had alles gepland en was klaar om te starten, maar nu is alles zo onduidelijk. Ik ben het beu om thuis te zitten en heb veel minder energie om te studeren. De kinderen lopen thuis rond en op het werk lijkt het alsof alle prioriteiten zijn veranderd en dan… weer een uur of twee achter je scherm zitten? Anderzijds, voel ik dat de taallessen belangrijk blijven, wanneer ik tijdens de zoveelste online meeting niet mijn woorden vind.”
Online lessen zijn mijn ding niet
“Ik begrijp echt het handige aan online een vreemde taal leren. Je moet je niet verplaatsen. Je kan les krijgen waar en wanneer je wil, maar ik mis het fysieke contact, de band die je met je coach opbouwt. Ik vind het ook moeilijk om mij te concentreren. Face to face heb je materiaal, kan je rondlopen, dingen aanraken. Dus ik dacht: Ik wacht wel tot het terug fysiek mag/kan, maar dat is nu ook al langer dan een jaar geleden. Ik kan niet blijven wachten, maar ik wil ook niet gewoon via Zoom of Teams 2u naar een trainer luisteren.”
Ook onze online taalopleidingen zijn maatwerk.

De overschakeling van fysieke lessen naar online lessen was/is voor veel mensen geen pretje. Om na een hele dag achter je computer nog maar eens in een video call te kruipen, is dan niet het eerste waar je aan wil denken; zeker als je dan nog een uur of twee geconcentreerd naar het scherm moet kijken in de hoop om iets te leren. Daarom creëerden we met Hello Languages een unieke formule aan de hand van “care packages” en “lessen weg van je bureau”. De computer of de smartphone kunnen we niet vermijden, maar interactiviteit, vertrouwen en een leuke sfeer hoeven niet te ontbreken in online lessen.

Welke opleiding zoek je?

Officiële taalpartner van Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen voor innovatieve taalopleidingen & -consultancy.

X